Saturday, June 2, 2012

Kohupiimakook mustikate ja vaarikatega

Maris võib öelda, kui hea see on...


Põhi:

100 g toasooja võid
1 dl suhkrut
1 muna
3 dl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola


Täidis:

450 g kohupiima
200 g hapukoort
1,5 dl suhkrut
3 muna
1 tl vanillisuhkrut
200 g vaarikaid
100 g mustikaid


Segada jahu, küpsetuspulber ja sool omavahel, misjärel töödelda või, suhkur ning jahusegu näppude vahel või köögikombainis puruks. Lisada muna, segada. Teha tainast käte vahel ühtlane pall ning suruda umbes 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ja umbes 3 cm ulatuses ka servadele.

Täidise jaoks segada kohupiim, hapukoor, suhkur, vanillisuhkur ja munad (soovitavalt mikseriga, siis jääb tulemus kohevam). Määrida pool kohupiimakreemist koogivormi, laotada peale vaarikad ja mustikad ning katta ülejäänud kohupiimakreemiga.

Küpsetada 175-kraadises ahjus 45-50 minutit, kuni täidis on enam-vähem hüübinud ja pealt kergelt kuldne. Serveerida on lihtsam, kui kook on jahtunud (=tahkunud).

No comments:

Post a Comment