Saturday, June 2, 2012

Kihiline meekook


Suussulav maius, mis maitseb ilmselt kõigile. Retsept varastatud tegelikult siit.


Tainas:
75 g mett
100 g suhkrut
2 muna
125 g võid
1 tl soodat
425 g jahu

Kreem:
200 g suhkrut
650 g hapukoort

Segada kuuma taluvas kausis mesi, suhkur ja muna ning panna valmis keeva veega kastrul või muu sobilik nõu, mille sisse saab panna eelmainitud tainakausi koos seguga.Tahke või tõsta tainasegu peale ja lasta sel vesivannil täielikult sulada (sulamise ajal mitte segada!). Seejärel lisada sooda, segada kogu kupatus läbi ning jätta jahtuma. Hiljem lisada juurde jahu ning segada tainaks.

Tainas jagada umbes 8-9 võrdseks tükiks. Iga tükk rullida hästi õhukeseks ja võimalikult võrdseks ümmarguseks plaadiks (diameeter umbes 24 cm) ning küpsetada ühe kaupa 180-200-kraadises ahjus plaadil kergelt pruunikaks. Eriti hästi ja kiiresti õnnestub rullimine kahe küpsetuspaberi vahel, kuid saab ka niisama.

Segada hapukoor suhkruga (soovi korral vähendada retseptis antud suhkru kogust). Üks põhjadest teha puruks. Ülejäänud 7-8 põhja ühendada hapukoorekreemiga, katta kõige pealt puisteks tehtud põhjaga, tasandada noaga ääred ning jätta üleöö imbuma.


No comments:

Post a Comment