Suussulav maius, mis maitseb ilmselt kõigile. Retsept varastatud tegelikult siit.
Tainas:
75 g mett
100 g suhkrut
2 muna
125 g võid
1 tl soodat
425 g jahu
Kreem:
200 g suhkrut
650 g hapukoort
Segada kuuma taluvas kausis mesi, suhkur ja muna ning panna valmis keeva veega kastrul või muu sobilik nõu, mille sisse saab panna eelmainitud tainakausi koos seguga.Tahke või tõsta tainasegu peale ja lasta sel vesivannil täielikult sulada (sulamise ajal mitte segada!). Seejärel lisada sooda, segada kogu kupatus läbi ning jätta jahtuma. Hiljem lisada juurde jahu ning segada tainaks.
Tainas jagada umbes 8-9 võrdseks tükiks. Iga tükk rullida hästi õhukeseks ja võimalikult võrdseks ümmarguseks plaadiks (diameeter umbes 24 cm) ning küpsetada ühe kaupa 180-200-kraadises ahjus plaadil kergelt pruunikaks. Eriti hästi ja kiiresti õnnestub rullimine kahe küpsetuspaberi vahel, kuid saab ka niisama.
No comments:
Post a Comment