Kes on mu sünnipäevadel käinud, on seda kodust lihtsat üllitist ka maitsta saanud. Tegemist on minu jaoks kõige traditsioonilisema ja tavalisema rabarberikoogiga, mida olen juba väiksest saati igal kevadel saanud.
Koostis:
2-3 dl suhkrut
2 dl (u. 200 g) hapukoort
2 muna
100 g võid
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
3-4 rabarberivart
natuke kaneeli
Tegu:
Kõigepealt tuleks või ära sulatada ning jahtuma jätta, samuti segada omavahel jahu ning küpsetuspulber ning koorida ja hakkida rabarber. Seejärel vahustada munad suhkruga. Sellele lisada ülejäänud koostisosad ehk hapukoor, või, jahusegu ja rabarber. Segada mass ühtlaseks ning laotada ahjuplaadile, peale raputada soovi korral pisut kaneeli. Küpsetada 25-30 min 200 kraadi juures, valmis koogile võib peale raputada tuhksuhkrut.
No comments:
Post a Comment