Midagi tarka polegi öelda... Midagi lolli, aga õiget siis: "Megaaheaaaa...". Allolev on siin paikneva teksti minumoodi modifikatsioon.
Kana:
400 g broilerifileed
2 munavalget
2 küüslauguküünt
4 spl sojakastet
200 g tärklist
õli (praadimiseks)
Kaste:
4 spl õli
1 keskmine sibul
5 rohelise sibula valget osa
1 suur paprika
1,5 tl jahvatatud ingverit
4 spl ketšupit
2-4 spl veiniäädikat
5 spl suhkrut
3 spl sojakastet
1 tl soola
200 ml kanapuljongit
1 tl tärklist
Vispeldada omavahel munavalged, purustatud küüslauk ja sojakaste ning marineerida umbes 2*2 cm suuruseid kanatükke selles minimaalselt 1 tund, võimalusel 2-3 tundi.
Segada kastmeks kokku ketšup, veiniäädikas, sojakaste, suhkur ja tärklis. Kuumutada pannil õli ning praadida sibulat 3-4 minutit. Lisada ingver, roheline sibul ja paprika ning praadida veel umbes 5 minutit. Valada peale kastmesegu ning puljong ja kuumutada paksenemiseni. Vajadusel maitsestada vähese soolaga ning timmida segu endale sobivaks eriti just suhkru, ingveri ja veiniäädika osas.
Veeretada kana tärklise sees nii, et kõik tükid oleks ühtlaselt kaetud. Kuumutada pannil võrdlemisi suur kogus õli ja praadida selles kanatükke, kuni need on pealt krõbedad ja seest veel mahlased (umbes 8 minutit). Serveerida eelnevalt kirjeldatud kastme ning keedetud riisiga.
No comments:
Post a Comment