Saturday, June 2, 2012

Täidisega rabarberikook

Eriline ääretult maitsev, ent lihtne rabarberikook. Mulle meeldib ka soojalt pehmena (vaniljejäätisega), kuid üldiselt süüakse järgmisel päeval tahenenuna, misjuures kannatab pakkuda külalistelegi või karbiga tööle kaasa võtta.


Põhi:
200 g jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 muna
100 g võid
1,5 dl suhkrut

Täidis:
300 g hapukoort
1 muna
2 dl suhkrut
3-5 rabarberivart

Toasoe või vahustada suhkruga. Lisada muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu, sõtkuda tainaks ning laotada, servad üles voolituna, ümmargusse u. 26 cm diameetriga ahjuvormi. Koorida ja hakkida rabarberid. Vahustada muna ning suhkur, millele lisada hapukoor. Asetada rabarber tainale ning valada see üle tehtud seguga. Küpsetada 180 kraadi juures umbes 45 minutit. Mm!

No comments:

Post a Comment