Thursday, August 2, 2012

Maasika-kohupiimakreem

Tegemist on minu pere alatise lemmikuga juba aastast... oi, aastate tagusest ajast. Igal aastal värske maasikaperioodi ajal saab seda ikka mitmeid kordi - eks ikka paksuksminemiseni - tehtud ja nauditud.

Vaja läheb:
2 pk kohupiima
1 pk (200 ml) vahukoort
suhkrut (umbes)
värskeid maasikaid

Töö käik:
Esmalt vahustada vahukoor mingi koguse suhkruga peaaegu lõpuni, misjärel lisada kohupiim ning pooleks või veerandiks lõigatud puhastatud maasikad. Mikserdada veel natuke, et asi jääks ilus kreemjas, kuid samas teraline. Kui teha kohupiimapastast, ei tule kahjuks õige asi - traditsiooniline kohupiim on ikka sobivaim. Maitsta (eriti magususe osas), kuna võib-olla tarvis lisada veel suhkrut või maasikaid.

Seejärel limpsida miksri visplid puhtaks ning asuda maiuspala kallale. Säilib külmkapis õhukindlalt enam-vähem sama maitsvana vähemalt paar päeva.

No comments:

Post a Comment