Tuesday, October 18, 2011

Pärmilehttaina-õunakook

Koostis:
500 g pärmilehttainast
8-10 õuna (nii, et plaadi vastavalt maitsele ära katab)
suhkrut
kaneeli

Laotada poest ostetud pärmilehttainas ahjuplaadile. Kui sobivalt lõigata, katabki see täpselt plaadi ära. Kuna tainas on vaid koogi põhjaks, ei ole seda tarvis õhemaks rullida. Samas soovitan kahvli vms teha tainasse väiksed augud, kuna vastasel juhul tekib ahjus suur õhupall. Seejärel puhastada õunad, lõigata need toredateks umbes 3 mm paksusteks viilakateks ning asetada ridadena koogile. Ise kasutan harilikult punaseid koduõunu - neid pole tarvis koorida ning jäävad koogi peal väga ilusad. Seejärel puistata igale õunareale u. 1 spl suhkrut, mis on eelnevalt kausis kaneeliga segatud - vastavalt maitsele... Nüüd panna see kupatus 225 kraadi Celsiuse juures umbes 15 minutiks ahju ning valmis ta ongi. Ja äärmiselt maitsev!




No comments:

Post a Comment