Monday, October 3, 2011

Kristinka (ehk vanillimaitseline) õunakook

Põhi:
125 g võid
2,5 dl jahu
2 spl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
1 munavalge

Põhi valmistada omaloominguliselt. Ise olen harilikult toasooja või suhkruga hõõrunud, sekka vahustanud munavalge ning kõige lõpuks omavahel segatud kuivained. Taigen tuleb laotada umbes 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja.

idise esimene pool:
4 haput õuna
2 spl suhkrut

Põhja peale tuleks panna puhastatud (soovi korral ka kooritud) tükeldatud õunad ning pisut suhkrut. Kui sinnamaani valmis, siis asetada poolik kook 10 minutiks 225 kraadise ahju alaossa.

Täidise teine pool:
1 dl vahukoort
1 munarebu
2 spl suhkrut
1 tl kartulijahu
1,5 tl vanillisuhkrut

Segada komponendid kokku ning valada segu 10 minutit ahjus olnud koogile. Seejärel lasta veel umbes 20 minutit küpseda. Tulemus peaks olema hõrgutav. Kuigi olen kooki juba korduvalt teinud, ei ole mul sellest hetkel vist pilti siia juurde panna - ju see saab millalgi hiljem tehtud.

P.S. Kahekordse kogusega saab edukalt ka plaadikoogi. Mul endalgi jääb harilikult väikesest ümmargusest vormist kahekesi elades väheks, kuna tegemist on tõesti liiga hea koogiga :)


No comments:

Post a Comment