Sunday, December 7, 2014

Granaatõunakook

Praegusesse jõulueelsesse aega imeliselt sobiv väga lihtsalt valmiv ja mitte liiga magus hõrgutis.

Põhi:
200 g Laima, Adugs vms piparkoogiküpsiseid
100 g võid

Täidis:
3 muna
1,5 dl suhkrut
400 g kohupiima
200-250 g hapukoort
1 spl tärklist
1 tl vanillisuhkrut
1 suur granaatõun


Sulata või. Purusta piparkoogid pudrunuia või köögikombainiga. Sega kaks komonenti kokku, laota koogivormi (u. 26 cm diameeter) põhjale ja suru tihkeks. Pane külmkappi seisma.

Koori ja puhasta granaatõun. Vahusta munad suhkruga. Lisa sekka kohupiim, hapukoor, vanillisuhkur ja granaatõunaseemned. Mina lisasin vähese hapukoorega segatult ka natuke tärklist.

Sega kõik kokku ja vala koogivormi piparkoogipõhja peale. Aseta ahju 175 kraadi juurde ja küpseta 45 - 50 minutit. Enne söömist võiks koogil lasta natuke tahkuda.




1 comment: