Friday, March 21, 2014

Šokolaadiruudud ehk pruunikesed (ehk brownied)

Tegemist väga-väga rammusa, maitsva ja lihtsa retseptiga. Kogusest saab umbes 16 tükikest.

Koostis:
200 g võid
200 g "päris" šokolaadi (vähemalt 70% kakaosisaldusega)
3 muna
200 g suhkrut
100 g jahu
100 g hakitud kreeka pähkleid
näpuotsatäis soola
teelusikaotsatäis vanilliessentsi

Alustuseks sulatada või ja šokolaad mikrolaineahjus (või vesivannil), ühtlasi lülitada ahi 170 kraadi peale. Vahustada munad suhkruga. Lisada šokolaadi ja või segu, jahu, sool, kreeka pähklid ja vanilliekstrakt ning segada ühtlaseks. Kallata tainas u. 24x24 cm vormi ja panna umbes 30 minutiks ahju. Kook on valmis siis, kui tundub pealt vaadates krõbe ja kuiv, võib-olla veidi pragunenudki. Seest peaks ta aga ideaalis jääma pisut niiske.

Maiustamiseks sobiv nii soojalt kui külmalt, eriti hea koos vaniljejäätise ja/või hapukamat sorti toormoosiga. Head isu!

No comments:

Post a Comment